Pakowarka prozniowa to gwarancja swiezosci produktow

Pakowarka próżniowa TEPRO to produkt wysokiej jakości. Działanie tego urządzenia polega na odessaniu powietrza z wnętrza opakowania foliowego i jednocześnie utworzeniu szczelnego zgrzewu zamykającego. Z tego powodu ma zastosowanie wszędzie tam, gdzie potrzebne jest hermetyczne zamknięcie produktu, a więc w zakładach mięsnych, mleczarniach, piekarniach, przetwórniach warzyw i owoców, ale także w bankach, kiedy poprzez pakowane próżniowe zmniejsza się objętość pakowanych banknotów, zabezpiecza się je przed wilgocią czy zabrudzeniem.

wózek bagażowyWózki Transportowe Handlowe - Wózki Transportowe - Wózki Transportowe Handlowe


Pakowarka próżniowa wykonana jest z wysokiej jakości stali nierdzewnej. Urządzenie jest bardzo łatwe w bieżącej konserwacji ze względu na gładkie powierzchnie oraz zaokrąglone kształty bez ostrych krawędzi.
Firma TEPRO produkuje pakowarki próżniowe jednokomorowe oraz takie, które posiadają dwa stanowiska robocze, jak również pakowarki próżniowe pionowe i szufladowe.
Pakowarki pionowe są przeznaczone do pakowania produktów płynnych, półpłynnych i sypkich. Pionowe ustawienie uniemożliwia wysypywanie czy wylewanie produktów.
Pakowarka próżniowa nie jest skomplikowana w obsłudze.
Czynności polegają na włożeniu zapakowanego w folię produktu do komory próżniowej i zamknięciu pokrywy, a odessanie powietrza następuje automatycznie przez wytworzenie próżni we wnętrzu całej komory i następnie zgrzaniu folii. Po zakończeniu odsysania powietrza pokrywa komory otwiera się automatycznie.
A jakie korzyści daje takie pakowanie żywności?
– przedłuża się termin przydatności surowych i gotowych produktów,
– hamuje rozwój mikroorganizmów,
– chroni żywność przed utratą witamin,
– chroni produkt przed wysychaniem i zanieczyszczeniem,
– szczupłe opakowanie, dzięki któremu klient uzyskuje więcej miejsca w torbie na zakupy czy w lodówce.
Pakowarka próżniowa coraz częściej znajduje zastosowanie w nowoczesnych kuchniach restauracyjnych. Umożliwia zapakowanie odważonych i przygotowanych półproduktów, co znacznie skraca czas przygotowywania potraw.