Mielenie miesa na szarpaku

Kotleciarka Maga jest prasą do mięsa, jakiej celem jest rozbicie kawałków mięsa na plastry o właściwej grubości (w współzależności od potrzeb, na wszystkiej szerokości rozgniecenie jest taką samą grubość). Praca urządzenia przyspiesza i poprawia proces przygotowania kotletów, zachowując przy tym świeżość, kruchość, soczystość oraz wagę mięsa. Skutek ten gwarantują zespoły specjalnie ukształtowanych noży ze stali nierdzewnej, wykonujące precyzyjne nacinanie mięsa, spiralnie zainstalowane na wałkach obrotowych.

Prasa do kotletów znajduje użycie w lokalach gastronomicznych i sklepach, gdzie w ofercie można odnaleźć mięso wołowe w skóry zawijanych zrazów, bitek i befsztyków; mięso wieprzowe rozbite na kotlety schabowe, zawijańce, zrazy wieprzowe, steki, sznycle; mięso drobiowe stworzone na de Volaille; porcje grillowe. Kotleciarka umożliwia przygotowanie ogromnej sumie rozbitych plastrów w czasu krótkiego okresu czasu – ok. 800 porcji w porządku godziny, przy czym mięso nie pewno istnieć mrożone, ani nie może zawierać kości. Obsługa maszyny stanowi znacznie praktyczna, dzięki użytym przez producenta Maga innych rozwiązań – półautomatyczne sterowanie, rozgraniczenie przestrzeni roboczej od operacyjnej w końca zapewnienia ochrony zdrowia osób obsługujących (zabezpieczenie dostępu do wielcy), zmiany konstrukcyjne, mające nacisk na zmniejszone o 45% zużycie energii, zmniejszenie czynności skupiających się na całość cyklu rozgniatania (skrócony czas pracy), polerowana obudowa o stałych kształtach ułatwia czyszczenie (elementy prasy powinny być myte i suszone po każdorazowym kontakcie z żywnością; zabronione jest mycie całej maszyny strumieniem wody). Cicha praca samego urządzenia oraz przekładni olejowej to kolejne atuty maszyny. Kotleciarka spełnia wszystkie normy (CE, Dyr. 2006/42/WE, oraz EN 60204-1:2010 – bezpieczeństwo elektryczne). Zalety kotleciarki Maga zostały zauważone przez użytkowników oraz jurorów Międzynarodowych Targów w Odróżnieniu (odznaczenie złotym medalem). Maga, jako producent akcesoriów do przemysłu spożywczego, umieszczając się na kompetencji oraz doświadczeniu otrzymywanym od 1990 roku zwraca na grupę, prostotę, inteligencję rozwiązań, moc oraz wysoką wydajność. Firma sukcesywnie zwiększa naszą ofertę o kolejne maszyny: szatkownice, krajalnice, maszyny do prowadzenia mięsa, tzw. wilki.