Grill przygotowanie miesa

Każdy dom gastronomiczny wcześnie czy później staje przed wyzwaniem przyrządzenia porcji mięsa dla ogromniejszej liczb ludzi. Przy czym porcje winnym być dodatkowe takie indywidualne i zorganizowane w jak najszybszym okresie aby uniknąć strat smaku płynących z dużego przechowywania.

systemy zarządzaniaSystemy do zarządzania firmą- Nowa oferta | Systemy ERP | POLKAS

Na wesele nowa metoda rozwiązała tenże temat oferując kucharzom możliwość mechanicznej obróbki mięsa. Umieszczone w noże nacinając mięso podnoszą jego soczystość bez utrat pulchności spowodowanej tradycyjnym rozbijaniem. Pozwalają więcej na uniknięcie rozbryzgiwania się płynów co przesuwa się na podniesienie poziomu higieny w stanowisku książce.
Na placu wyróżniamy dwa rodzaje kotleciarek, dzielące się przede każdym napędem, mocą produkcyjną oraz dostępnymi funkcjami. Koszt poszczególnych modeli zależy głównie z użytych materiałów, producenta i wykorzystanych w nich rozwiązań.
Kotleciarka ręczna to normalne urządzenie przeznaczone przede każdym do użytku domowego i delikatnej gastronomii. Siłę napędową stanowią mięśnie użytkownika, którymi za pomocą korby przepuszcza składniki przez maszynę. Wielką cechą tego typu narzędzi jest mała ilość zajmowanego miejsca, a z powodu dość dużej (od około 800 do 10 tys. zł) ceny mogą wydawać się nieopłacalne dla prywatnych użytkowników. Zaletą jest wysoce niższa moc produkcyjna w zestawieniu z określoną niżej kotleciarką elektryczną.
Kotleciarka elektryczna to maszyna dedykowana przede wszystkim dla lokali gastronomicznych. W przeciwieństwie do kotleciarki ręcznej wałki z ostrzami obracane są za pomocą silnika.
Dzięki wyłączeniu obracania korbą i ograniczeniu roli człowieka do faszerowania mięsa znacznie zwiększa moc przerobową. Jedynym ograniczeniem rodzi się być sprawność operatora (do nawet 400 kotletów na godzinę). Ten gatunek urządzenia ma nieco bardzo mieszkania niż tradycyjny odpowiednik oraz wielka stawka (od ok. 2,5 tys do nawet kilkunastu tys.zł) jest wyraźną przeszkodą do wykorzystania jej w warunkach domowych.